Női Futsal NB II. előnyei

2020. július. 02., 12:46   |    

Női Futsal NB II. előnyei

A futsal egy dinamikusan fejlődő, gyors, látványos, technikás, egyre népszerűbbé váló ága a labdarúgásnak, melyet elsősorban teremben játszanak. A pályán 4 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet egyszerre.

A játéktér egy az egyben a kézilabda játéktere, 40*20 méter méretű, 3*2 méteres kapukkal. A futsalt fékezett pattanású, 4-es méretű labdával játsszák. A játékidő kétszer 20 perc tiszta játékidő, azaz ha játékon kívül van a labda, akkor áll az óra. A futsal, specialitásából adódóan a labdarúgás utánpótlás-képzését is hatékonyan tudja segíteni, emiatt egyre több nemzet kezeli kiemelt helyen. A futsal perspektívát tud nyújtani azon játékosok számára, akik a nagypályás labdarúgásban nem találják meg számításukat.
A futsalt, azon belül is annak női ágát az UEFA is egyre inkább támogatja, aminek egyik lépéseként 2018-ban megrendezték az első hivatalos női futsal Európa-bajnokságot, melyen Magyarország együttese csupán egy hajszállal maradt le a négyes döntőről, olyan nemzetek mögött, mint Spanyolország, Portugália, Oroszország és Ukrajna. A hírek szerint néhány éven belül a női futsal Bajnokok Ligája küzdelmeit is elindíthatja az UEFA.

Női futsal Magyarországon
A női futsal Magyarországon a kétezres évek közepén jelent meg az országos versenyrendszerben.
Jelenleg évek óta két osztályban működik az országos szintű versenyeztetés (NB I és NB II). Az NB I bajnokság 8 csapatos, ennek kötelező utánpótlása az I. osztályú U17 korosztály, mely szintén az országos versenyrendszerben kerül kiírásra, és az NB I-es együttesek utánpótlás csapatai vehetnek részt benne. Az NB II a nevezők létszámától függően egy vagy több csoportban kerül lebonyolításra. A Női Futsal Magyar Kupában az első és másodosztály csapatai vesznek részt.

Az NB II női felnőtt futsal bajnokság előnyei:
Az NB II női felnőtt futsal bajnokságban történő versenyzés kiváló lehetőség azon sportszervezetek számára, akik a nagypálya helyett vagy akár mellett keresnek országos szintű versenyzési lehetőséget.

Az NB II női futsal bajnokságban történő indulás legfőbb előnyei:
-  Országos bajnokság, a női futsal második vonala, mely nyílt rendszerű, azaz bármely sportszervezet csapata benevezhet, aki elfogadja és teljesíti a nevezési feltételeket.
-  A benevezett csapatok versenyeztetési költségeikre (játékvezetői, versenyengedély díjak) 90%-os díjcsökkentést kapnak.
-  A csapatokat a díjcsökkentett versenyeztetési díjakon felül az utazási, terembérleti, étkezési stb. költségeik terhelik. Ezek többnyire alacsonyabbak, mint egy nagypályás versenyzés esetében (kisebb busz, kisebb pálya bérlése).
-  Nincs előírva kötelező utánpótlás versenyeztetés.
- A vezetőedzőnek elegendő MLSZ Futsal Edző vagy MLSZ GR ”C” vagy Amatőr “C” licensszel rendelkeznie.
-  Kiváló lehetőség azon csapatok számára, akik a megyei szintű versenyzésnél komolyabb kihívásokat keresnek, de különböző okok miatt – pl. létszám vagy infrastruktúra hiánya – a nagypályás versenyrendszerben nem tudnak részt venni.
-  Azon csapatok számára is jó lehetőség, akik a nagypálya mellett további versenyzési lehetőséget keresnek. NB II nagypályás versenyengedéllyel rendelkező játékosok szerepelhetnek futsal bajnokságban is.
- A bajnokságban szerepelhet a 15. életévét betöltött játékos, így 15 éves kortól bármelyik leánynak lehetőséget tud nyújtani a versenyzésre és ezáltal a fejlődésre.

A Női Futsal Magyar Kupának köszönhetően az NB II-es együttesek összemérhetik erejüket az élvonal csapataival is. A Női Futsal Magyar Kupa Final Fourban évről-évre rendre szerepel NB II-es „meglepetéscsapat” is.

A 2020/2021-es NB II felnőtt női futsal bajnokság nevezési határideje: 2020. július 20. 12:00 óra.
A bajnokság versenykiírását a dokumentumtar.mlsz.hu oldalon vagy a ezen az oldalon Értesítők, információk=>2020/2021-es bajnoki év versenykiírásai megtalálható és letölthető.

A bajnoksággal kapcsolatos bármilyen további kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken állnak rendelkezésükre:

Mersich Péter: mersich.peter@mlsz.hu; 06-30-774-26-63

Quirikó Vivien: 06-20-539-93-94

 


További hírek

Közérdekű
Grassroots Önkéntes Tanfolyam 2024.március

2024-02-06 10:04:31

Grassroots Önkéntes Tanfolyam 2024.március

A Magyar Labdarúgó Szövetség „Grassroots Önkéntes” tanfolyamot indít Hajdú-Bihar megyében.

Közérdekű
Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

2023-12-13 14:56:30

Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

Közérdekű
Grassroots Önkéntes Tanfolyamot indít az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

2022-11-28 09:48:59

Grassroots Önkéntes Tanfolyamot indít az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete „Grassroots Önkéntes” tanfolyamot indít Hajdú-Bihar megyében.

Közérdekű
Igazgatóság új címe

2022-11-03 11:33:45

Igazgatóság új címe

Tisztelt Sportszervezetek!

Értesítők, információk

2023-06-15 15:04:30

2023/2024. Vármegyei Kupa

Szponzorok